Tuesday, February 3, 2009

kisah cinta saya

Tengah arie bulan 7. 2007. saya onkan ym saya time tue saya kerja kat putrajaya...ada orng add ym saya nickname dia pikacupikacubola..pas2 saya approve la..esoknya pikacupikacubola nie buzz saya..pas2 saya buzz balik...saya tanye dia mane dia dpt ym saya, dia kate kay myspace..dari tue saya berkenalan dengan dia dri A t0 Z..pikacupikacubola nie pandai amik hati saya wat saya ketawa dengan tekateki bongok dai tue tp saya x tau muka dia mcm mane,tp saya x terpikir pun semua tue...bnyak frnd dlm ym, bile dia on9 saya rase happy n x sabar2 sbb nak dgr tekateki dia..si pikacupikacubola nie akan on9 time tengaharie jer..time tue saya x pikir pun nak couple sbab hati saya masih hancur dengan seseorng bernama lelaki..jd saya takut pisang berbuah 2 kali. da 2 mnggu saya bekenalan dgn dia, dia mintakno fon saya...saya dengan tanpa pikir ape2 laju jer bg no fon kat dia..bile da terbagi baru saya terpikir mcm mane la muka dia..pas2 dlm hati kecil saya berkata"takpela abaikan jer muka dia,sbb saya cume nak kawan jer dengan dia"..pas2 dia selalu la msg saya n call saya..biasa la lelaki sebelom dpt kan gurlkan..da sebulan saya kenal dia.ujung bulan tue saya dpt gaji, pas2 saya ckpla kat dia nak g jalan2 n mintak pandangan dia g mane best..pas2 dia ajak g melaka tempat dia tinggal,klau saya dtg sane dia akan bawak saya g mane2 yang saya nak..pas2 tanpa pikir panjang saya setuju n street saya beli tiket bus pergi n balik...saya pergi hari tau kawan2 jgn pikir lain...hari sab2 saya naik bas nak g melaka dlm bas tue baru saya terpikir..huh mcm mane klau dia tue x sama apa yang saya pikrkan..saya mengelabah dan saya da mula pikr bukan2 takut tue semua ada...sampai jer saya kat melaka central jantung da mula berdebar2 sebab dia tau muka saya tp saya x tau..saya berdoa banyak2..pas2 tepon saya berbunyi dia call, dia ckp dia nmpak saya..saya tanye dia, dia kat mane? dia pun melambai dari seberang jalan..fuhh~ lega rasenya bole tahan jugak..hahahaha, tp takut jugak mane tau dia jualnya saya..dia pun bawak saya jalan2 sekeliling melaka, best btol..rupa2nya dia di ym dengan dia realiti sama jer xde bezanya..2mnggu lepas saya jmpa dia, dia msg saya dia ckp dia g kedai gamba nak cuci gamba, saya ingtkn gamba kawin sepupu nie ke..rupa2nya gamba saya, saya tanye nak wat ape dia kate nak letak dlm dompet,t klau mak dia tanye gamba sape tue..dia ckp bakal makwe, "saya ckp kat dia kita masih baru kenal" dia jwb "saya tahu, tp tetap tunggu awak"..ermmm saya da mula runsing sbb saya x nak couple lg luka di hati saya masih basah lagi..saya pun mintak pandangan dengan kak zura n sarah kawan...saya tunjuk gmba dia dekat sarah n kak zura diorng suka..tp hati saya x leh trime lg..pas2 sarah ckp dekat saya " ayu pergi dekat orng yang btol sayang kau bukan orng yang kau syg, tp orng yang kau syg tue x sayang kau ape gunanya, aku tau perangai kau,kau leh pupuk rase syg kau kat dia.. kau tue bile da sayng seseorng, syg kau tue sampai mati" aku pun terpikir btol ckp sarah..saya pun bg msg kat dia, ckp kat dia klau btol dia suka saya n sayang mintak couple depan2 saya, sbb nak tngok mata dia,dari mat kita tau dia jujur ke x..6.10.2007 dia buat ape yang saya suruh..akhirnya kami couple sampai sekarang,selama saya couple dgn dia bnyak orng ke3 menganggu kami n mengapi2kan kami..tp kami tetap kuat pertahankan cinta kami...bawah nie la pikacupikacubola saya ;D...



gamba first date kami



gamba terbaru ujung 2008



5 comments:

udE@duck said...

huhuhuhu~~

sweetnya.. kikiki~~
semoga bahagia Pn.takayun.

:)

cheenta queen said...

best rite da 1st we saw them..soooo baik...hahahahah..take care of him ayu..n u 2..
may ALLAH bless to of u..

cik intan said...

kenape gambar kat cni die da tembam..?? hehehe

norraien said...

alahai..
sweetnyer..
hehe..
;))

::sara:: said...

aku ke sarah tu??hahaha sggh xsangke ade fungsi gak aku ni rupe nye,.