Tuesday, February 10, 2009

13.1.2009

13.1.2009 tarikh yang membuatkan tiang utama keluarga kami runtuh, ayah tinggalkan kami buat selamanya..tanpa meninggalkan pesan, dan pemergian beliau banyak tanda tanya bg kami sekeluarga..yang xde jawapannya..kenapa terlalu awal ayah pergi????..kami sayang ayah, kami rindu dengan gurauan ayah...aku rindu kan suara ayah memanggil nama aku "takayun anak ayah"..tiap2 hari kami tak leh lupa kan ayah..adik bongsu ku selalu menyebut perkataan "ayah tengok bibit nie kacau adik" bila di bergaduh dngan abg atas dari dia..bile kami dengar terus air mata kami sekeluarga mengalir..kami sayang ayah!!!!...tiap2 mlm aku sentiasa inginkn mimpi aku didatanginya..supaya dlm mimpi aku boleh peluk kuat2 ayah dan cium ayah puas2 untuk melepaskan rindu yang teramat sgt aku pendamkan...sampai sekrang dan sampai bile2 aku akn sentiasa merindui ayah..aku sedih dengan adik aku second last..dia slalu ckp kat aku "along nape bibit( nama manja dia) cepat jer jd anak yatim long" ermmm aku x tau nak jwb ape kat adik aku..aku cume peluk dia kuat2..walaupun skrang nie aku happy2 gelak..tp didalam hati aku,aku meraung2 kesedihan..aku kene kuat kalau aku x kuat mak aku mesti x kuat jugak..aku x nak kehilangan mak mcm mane aku da kehilngan ayah..kali terakhir aku cium jasad ayah aku, aku bisik dekat telinga dia " ayah, along akan jd kakak yang baik kepada adik2 dan along akan jaga adik2 selagi along hidup, along x kan abaikan adik2 ayah..along janji kat ayah!!! .ermmm nie jer aku dpt tulis..aku x snggup n x tahan nak tulis lg, tangan ku x berdaya,terlalu banyak kenangan yang ayah aku tgglkn untuk kami....Al-fatihah!

3 comments:

udE@duck said...

...

udE@duck said...

mmg sedih nk lupakan org tsayang..
so kene terima kenyataan..
tp ayu 'so lucky' dpt merasa panggilan 'ayah' ketika dh kenal dunia..

tp tidak bagi e'ah dan bibit. meraka seperti aku satu ketika dulu..

ibu? ayu kene jd sebagai pembantu dia sentiasa.bukan senang nk membesarkan anak2 neh. kerol ckp dari pandangan selama 23thn terhadap seorg ibu yg mmbesarkan 4 org anak2nya..mmg penat.jd ayu jgn tinggalkan ibu sorg2 k.


ohh ya.. 23thn kerol melihat ibu kerol membesarkn kami..tanpa suami di sisi..

cheenta queen said...

ssetayu..
kuat k..owg tau ayu boley wat arwah ayah ayu bangga punya anak mcm ayu..